.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού




Επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλον τον κόσμο με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα (στους τηλεοπτικούς σταθμούς Τravel Channel, CΝΒC, Skynews και στην εφημερίδα «Ιndependent») είχε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου , στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Τravel Μarket 2009 (WΤΜ) η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο.

Η υφυπουργός πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με την κυρία Ελένη Cubitt, επίτιμη γραμματέα της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και η πόλη των Αθηνών». «Μένουμε πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε με πάθος, ελπίζοντας ότι η ημέρα που θα γίνει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν θα αργήσει», τόνισε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός. «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης», συμπλήρωσε, «έδωσε μια νέα προοπτική τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα», αφού ήδη μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο της WΤΜ, η κυρία Γκερέκου συμμετείχε και στην ετήσια συνάντηση των υπουργών Τουρισμού που διοργάνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) και στην οποία συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις και τα προβλήματα του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Με στόχο την αναζήτηση παγκόσμιων πολιτικών που υποστηρίζουν τη βιομηχανία του τουρισμού, περίπου 80 υπουργοί από όλον τον κόσμο τόνισαν τη σημασία του τομέα στη δημιουργία θέσεων εργασίας ως μοχλού για την ανάκαμψη και την κατεύθυνση προς την «πράσινη οικονομία».

Μάλιστα έγινε έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών, όσο η οικονομία βρίσκεται σε αναταραχή, να μην υπάρξουν κι άλλες επιβαρύνσεις στον τομέα των ταξιδιών, όπως φορολογικά μέτρα, και να διατηρηθούν οι πολιτικές κινητροδότησης για τη στήριξη του τουρισμού, αφού αυτές θα συμβάλουν με τη σειρά τους στην οικονομι- κή ανάπτυξη.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου