.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

120 χρόνια «Νational Geographic»

Το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό στον κόσμο έχει γενέθλια. Μαζί του και η ελληνική έκδοση, η οποία για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της «γιορτάζει» με ένα επετειακό τεύχος


Το διάσημο περιοδικό με το κίτρινο πλαίσιο, το «Νational Geographic», έκλεισε 120 χρόνια. Στη χώρα μας η ελληνική έκδοση συμπλήρωσε δεκαετία και μαζί με το τεύχος Οκτωβρίου προσφέρει στους αναγνώστες του μια πολυτελή συλλεκτική έκδοση με τα καλύτερα άρθρα του περιοδικού που «έγραψαν» ιστορία: από τις μεγαλύτερες εξερευνήσεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις ως την απόλυτη περιπέτεια.

Στις 160 σελίδες της συλλεκτικής έκδοσης δημοσιεύονται εννέα θέματα για την ανακάλυψη του Βορείου Πόλου, για την αυτοκρατορία των Ινκα και το τελευταίο οχυρό τους, στην πόλη Μάτσου Πίτσου του Περού, για την Ελλάδα του τελευταίου αιώνα αλλά και την Ελλάδα τού σήμερα, για τους ορεινούς γορίλες της Κεντρικής Αφρικής, για τον τάφο του Τουταγχαμόν, για τις κλιματικές αλλαγές και για το Ευαγγέλιο του Ιούδα. Παρουσιάζει ακόμη το πρόσωπο της αφγανής προσφυγοπούλας με το «στοιχειωμένο» βλέμμα που μέσα του διαβάζεις την τραγωδία μιας χώρας ρημαγμένης. Η φωτογραφία της είχε δημοσιευθεί στο εξώφυλλο του «Νational Geographic» το 1985. Δεκαεπτά χρόνια μετά η ίδια Αφγανή αντικρίζει ξανά τον φακό και προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για άλλη μία φορά.
Το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό στον κόσμο έγινε διάσημο για τις θρυλικές φωτογραφίες του, τους χάρτες και τις έρευνές του. Κάθε μήνα διαβάζεται από 40 εκατομμύρια ανθρώπους στα αγγλικά και εκδίδεται σε 30 γλώσσες. Η ελληνική έκδοση έχει κερδίσει περίπου 400.000 αναγνώστες.


*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου