.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σε "ξέρα" έπεσε ο ελληνικός τουρισμός,

Ο κλάδος που θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης των ξένων επισκεπτών, όπως ήταν κάποτε, πλέον έχει οδηγηθεί σε "κατρακύλα" καταγγέλει η ΓΕΠΟΕΤ.

Σε "ξέρα" έπεσε ο ελληνικός τουρισμός, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού), υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος που θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης των ξένων επισκεπτών, όπως ήταν κάποτε, πλέον έχει οδηγηθεί σε "κατρακύλα".
Όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία του παγκόσμιου τουρισμού για το 2010, σε παγκόσμια κλίμακα παρατηρήθηκε αύξηση 7% της τουριστικής κίνησης, στην Ελλάδα σημειώθηκε μείωση περίπου 1% στις αφίξεις και 10% στα έσοδα.
Οι αιτίες για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός τουρισμός είναι πολλές, σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΤ, η οποία δεν παραλείπει να εκφράσει την αντίθεσή της για τη μείωση του ΦΠΑ μόνο στα τουρστιστικά καταλύματα, για τα τουριστικά γρφεία και για την επελευθέρωση του έργου των τουριστικών λεωφορείων.
"Η μείωση του ΦΠΑ μόνο στα τουριστικά καταλύματα και η ταυτόχρονη αύξησή του στα τουριστικά γραφεία και στα τουριστικά λεωφορεία κατά 45% -τα οποία επιβαρύνονται περαιτέρω εξαιτίας της αύξησης κατά 30% στην τιμή των καυσίμων- οδηγεί στη συνολική αύξηση του κόστους των υπηρεσιών του ελληνικού τουρισμού και στην μετακύλιση της στον επισκέπτη και αντισταθμίζει πλήρως όποιο όφελος υπήρξε από τη μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα" τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ στην ανακοίνωση.
Όσο για τα τουριστικά γραφεία, διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένα ελληνικό τουριστικό γραφείο να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Γερμανικό, δεδομένης αφενός της τεράστιας οικονομικής του επιφάνειας και αφετέρου του ρόλου που διαδραματίζει ως "παραγωγός τουρισμού" και διοργανωτής ταξιδίων στην Ελλάδα.
Σκληρή κριτική και για την απελευθέρωση του έργου των τουριστικών λεωφορείων, υπογραμμίζοντας ότι θα υποκύψουν στο βάρος του ξενόφερτου ανταγωνισμού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου