..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Jimmy Jamar: "H χώρα σας είναι ευρέως γνωστή για τον τουρισμό της, αλλά υπάρχουν και άλλες πλευρές της, που πολύς κόσμος αγνοεί, όπως η ιστορία της"

           Ο Jimmy Jamar στο ελculture.gr                       
«Για το "12 Ώρες για την Ελλάδα" είναι η τρίτη φορά και έχει ιδιαίτερη σημασία αφού συμβολίζει το κλείσιμο της ελληνικής προεδρίας στην Ένωση»

24.12.2013


Η κρίση εκτός από τα δεινά και τις οικονομικές ορολογίες μας έφερε και κάτι άλλο τη λεγόμενη «αλληλεγγύη/solidarity». Το «12 Ώρες για την Ελλάδα»δημιουργήθηκε το 2012 από ένα φιλέλληνα, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Jimmy Jamar. Μια ολόκληρη μέρα στις Βρυξέλλες με άρωμα ελληνικό, προσελκύει επισκέπτες από διάφορες χώρες, δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και εκπροσώπους του Τύπου. Επιθυμητό αποτέλεσμα η συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα και φυσικά η ενίσχυση της εικόνας μας στο εξωτερικό. Αφού πέρασα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με υποδέχτηκε χαμογελαστός ο κος Jamar καλωσορίζοντας με στα ελληνικά.

ελc: Κύριε Jamar, πώς προέκυψε η ιδέα των «12 Ωρών για την Ελλάδα» ;Jimmy Jamar: Η ιδέα προέκυψε πέρυσι μέσα στην καρδιά της κρίσης. Διάβαζα καθημερινά απαίσιες ιστορίες όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τους ανθρώπους. Μπορείς να κριτικάρεις τις κυβερνήσεις, αλλά όχι το λαό. Διαφορετικά δημιουργείς στερεότυπα. Έτσι αποφάσισα να βοηθήσω την Ελλάδα χτυπώντας τα στερεότυπα, βελτιώνοντας την εικόνα της και φυσικά βοηθώντας ανθρώπους, αφού πάνω απ’όλα πρόκειται και για μια φιλανθρωπική εκδήλωση.

ελc: Ποια είναι η προσωπική σας σχέση με την Ελλάδα;Jimmy Jamar: Α, μετράμε μια σχέση αγάπης τα τελευταία 45 χρόνια, έχω παντρευτεί Ελληνίδα, επισκέπτομαι τη χώρα σας πολύ συχνά και μάλιστα μόλις τελείωσα το βιβλίο μου «Letters to Byron», μια μορφή ημερολογίου που απευθύνω στον Byron. Πιστεύω ότι κατανοώ τη χώρα σας πολύ καλά και την πολυπλοκότητα της.

ελc: Νιώθετε κατά κάποιο τρόπο ένας σύγχρονος Byron;Jimmy Jamar: Πιστεύω ότι είμαι λίγο πιο μετριόφρων από το να πιστεύω κάτι τέτοιο. Ξέρετε, η χώρα σας είναι ευρέως γνωστή για τον τουρισμό της και καλά κάνει, αλλά υπάρχουν και άλλες πλευρές της, που πολύς κόσμος αγνοεί, όπως η ιστορία της. Ύστερα είναι και η προπαγάνδα…

ελc: Τι πιστεύετε ότι δημιουργεί την προπαγάνδα αυτή; Είναι απλά ο εύκολος δρόμος;Jimmy Jamar: Ναι, είναι ο εύκολος δρόμος και από την άλλη έχουμε πλέον στην Ευρώπη τόσες διαφορετικές κουλτούρες να συνταιριάξουμε. Κοιτάξτε, η Ελλάδα δεν έχει τον τύπο διοίκησης που έχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, επίσης έχουν γίνει και πολλά λάθη τα οποία οι Έλληνες αναγνωρίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταπεινώνεις έναν λαό.

ελc: Σας γεννήθηκε λοιπόν η ιδέα. Η υλοποίηση ήταν εύκολη;Jimmy Jamar: Καθόλου. Ήταν ένα μικρό θαύμα το πώς διοργανώθηκε, αφού είχαμε μπροστά μας δέκα εβδομάδες να στήσουμε όλο το πρόγραμμα από το μηδέν. Βρήκαμε ένα καταπληκτικό χώρο. Την παλιά αγορά που τώρα έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό χώρο. Χωρίσαμε το «12hours» σε τρία μέρη. Στο πρώτο εντάξαμε την ανάγνωση ελληνικών κειμένων. Διαλέξαμε τον Όμηρο και τον Πλάτωνα, όπου κάθε επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να διαβάσει ένα κομμάτι στη γλώσσα που ήθελε. Ανάμεσα σε αυτούς που διάβασαν ήταν από Υπουργούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας, μέχρι μαθητές σχολείου και απλούς πολίτες. Στο δεύτερο μέρος είχαμε έκθεση ελληνικών προϊόντων. Φέτος μάλιστα Έλληνες σεφ που ζουν στις Βρυξέλλες παρέδωσαν masterclasses μαγειρικής. Επίσης, καλέσαμε έλληνες παραγωγούς που ποτέ πριν δεν είχαν δείξει τα προϊόντα τους εκτός συνόρων και ανθρώπους που ξεκίνησαν την επιχείρησή τους μέσα στην κρίση να μιλήσουν.

ελc: Με ποιο τρόπο επιλέγετε τον κόσμο αυτό;Jimmy Jamar: Έχω δημιουργήσει μια ομάδα στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν πολλές επαφές με την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι στο Βέλγιο ζουν 30.000 Έλληνες με τους 20.000 να ζουν στις Βρυξέλλες. Μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι είναι η πιο δυναμική. Έχουμε ελληνικές καλλιτεχνικές ομάδες, ελληνικά περιοδικά και υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος κινητοποιείται.

ελc: Ποιο είναι το τρίτο σκέλος;Jimmy Jamar: Το τρίτο σκέλος είναι οι συναυλίες. Φέτος στο άνοιγμα είχαμε την ομιλία του ηθοποιού, Γιώργου Χωραφά. Έχουμε διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος, πολλοί από αυτούς εθελοντικά.

ελc: Ξέρετε, ένα πρόβλημα στο θέμα της προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι η στερεοτυπική εικόνα που ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν για τα χώρα μας. Για παράδειγμα οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις συναυλίες σας, είναι πρόσωπα ευρέως γνωστά και αγαπητά αλλά υπάρχουν και καινούργια πρόσωπα, ίσως πιο εναλλακτικές παρουσίες οι οποίοι συνθέτουν το σύγχρονο ελληνικό καλλιτεχνικό τοπίο. Το 12hours είναι ανοικτό και σε αυτούς;
Jimmy Jamar: Καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε, αλλά έτσι θα μου πείτε ότι και ο Θεοδωράκης είναι στερεότυπο. Στη μουσική δεν υπάρχουν στερεότυπα. Από την άλλη, αν και έχουμε και νεανικό κοινό στις συναυλίες, έχουμε και πολλές οικογένειες και κόσμο που χαίρεται να βλέπει αυτούς τους καλλιτέχνες. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε κάθε τι νέο και αξιόλογο.

ελc: Το κοινό σας είναι μόνο Έλληνες του Βελγίου;Jimmy Jamar: Όχι μόνο, έρχονται από τις γειτονικές χώρες ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος. Συμμετείχαν περί τα 4.500 άτομα. Έχουμε μια μεγάλη κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γεγονός στις Βρυξέλλες. Υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει την Ελλάδα και είναι πρόθυμος να την υποστηρίξει.

ελc: Τι είδους χορηγούς έχετε;Jimmy Jamar: Δεν ζητάμε μεγάλα ποσά γιατί δεν θέλαμε να το μετατρέψουμε σε ένα γεγονός που θα αφορούσε μόνο την ελίτ. Για παράδειγμα υπάρχουν έλληνες επιχειρηματίες, για παράδειγμα εστιάτορες, οι οποίοι νιώθουν ότι με αυτό τον τρόπο βοηθούν κάπως τη χώρα τους, έστω και με μικρά ποσά. Έτσι αισθάνονται συμμέτοχοι του «12hours».

ελc: Πώς διαλέγετε τους οργανισμούς που λαμβάνουν τα χρήματα;Jimmy Jamar: Έχουμε θεματικές. Πέρυσι είχαμε ως θέμα τη νεότητα. Έτσι είχαμε τον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού. Φέτος, είχαμε την υγεία και τους οργανισμούς Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την κατάσταση του τομέα της υγείας στην Ελλάδα, το Make A Wish Greece και το ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική εταιρεία προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες). Φέτος είναι η τρίτη μας φορά και έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συμβολίζει το κλείσιμο της ελληνικής προεδρίας στην Ένωση. Στις 28 Ιουνίου. Ίσως να είναι και η τελευταία φορά, γιατί μετά ευελπιστούμε στην ανάπτυξη της Ελλάδας.©

_______________
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σχόλιο Συντάκτη της Σελίδας: 
Η Ελλάδα έχει περισσότερους Φιλέλληνες σήμερα από ότι πραγματικούς Έλληνες πατριώτες (στις "ελληνικές"  κυβερνήσεις και  δη σήμερα). 
Π.Σ.Α.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Ι.Μ.Α ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Το Ελληνογερμανικό συνέδριο στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου  πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013 με σύνεδρους από Ελλάδα και εξωτερικό, και το ελληνογερμανικό φόρουμ  ορεινής πεζοπορίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την δημιουργία Ελληνογερμανικού δικτύου μεταξύ Περιφερειών , Δήμων, και Πολιτών.Ο Πρόεδρος  του  Δ.Ι.Μ.Α  κος Διονύσιος Πασχάλης  στην έναρξη του Ελληνογερμανικού Συνεδρίου έδωσε τον χαιρετισμό του στον Γερμανό ΠρόξενοDr  Ingo von  Voss  και μεταξύ άλλων είπε ‘’ Περήφανος λαός εμείς οι Έλληνες , φιλόξενοι, με  πολιτισμό και αξιοπρέπεια΄΄ και  χάρισε  στον Γερμανό Πρόξενο  εκ μέρους όχι μόνον του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και των απανταχού Μακεδόνων της υφηλίου  τρία αντίτυπα του βιβλίου"MACEDONIA – EVIDENCE" στην Γερμανική γλώσσα δίδοντας την ευκαιρία στους επίσημους  Γερμανούς να προσεγγίσουν την αλήθεια  για την  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Μάγδα   Μυστικού – Καραγιαννιώτου
Εικαστικός Συντάκτης
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ – FIGET

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Στο 55ο έτος ζωής η Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.

ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ/FAX: 210-3231562
ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έτος 6ο  Μάιος – Νοέμβριος 2013 – Τεύχος 19ο


Κύριο Άρθρο


Αγαπητοί συνάδελφοι-σες, σας χαιρετάμε.

Ήδη προχωρούμε στο 55ο έτος ζωής της Ένωσής μας, με πολλά προβλήματα, αλλά με πίστη για το μέλλον.
Στόχος μας είναι η επιβίωση της ΕΔΣΤΕ με κάθε τρόπο και η συμμετοχή της στα τουριστικά δρώμενα του τόπου μας.
Πιστεύουμε σε σας, στα μέλη μας, αλλά και στους φίλους της Ένωσής μας, γι’ αυτό αισιοδοξούμε πορευόμενοι.
Όμως, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας στην πορεία μας, γι’ αυτό και σας παρακαλούμε να μην ξεχνάτε την ΕΔΣΤΕ.

  Ο Τουρισμός μας είναι η βαριά 
  βιομηχανία μας                             

·       Η ελληνο-τουρκική συνεργασία στον Τουρισμό κινείται πιο δυναμικά από κά-θε άλλη φορά. Ξεπερνώντας αγκυλώσεις πολλών χρόνων και εμφανίζοντας εντυ-πωσιακή πρόοδο.
·       Το 66% των αφίξεων των αλλοδαπών πραγματοποιούνται μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, ενώ οι τουρίστες δαπανούν κατά μέσο όρο 750 Ευρώ ανά ταξίδι, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για τα σημερινά δεδομένα της πατρίδας μας.  
·       Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ζητά εναρμόνιση ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων με την άφιξη των κρουαζιερό-πλοιων. Κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Μια Ελληνίδα, η κ. Βαρβάρα Αυδή εκλέχθηκε 
Πρόεδρος του Οργανισμού για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Μόλις οκτώ χρόνια από την ίδρυση του πρώτου ελληνικού δικτύου ιστορικών ξενοδοχείων, η κ. Βαρβάρα Αυδή εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. των Historic Hotels of Europe, ενός εκ των 20 μεγαλυτέρων ξενοδοχειακών οργανισμών παγκοσμίως.
Η κ. Αυδή είναι πτυχιούχος ξενοδοχειακών σπουδών στη Λωζάνη της Ελβετίας. Ίδρυσε το 2005 το πρώτο δίκτυο μικρών ιστορικών ξενοδοχείων, με την επωνυμία «Υάδες», με όραμα να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ιστορικού πολιτιστικού τουρισμού.

Ευκαιρίες Απασχόλησης στον Τουρισμό και άλλα…

v   Σε εξέλιξη βρίσκονται τα Προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τουρισμό.
v   Η ανάπτυξη και προώθηση του Θεματικού Τουρισμού στοχεύει στη δημιουργία νέων Μεσογειακών Προϊόντων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και προβολή των πολιτιστικών αγαθών και του φυσικού πλούτου των συμμετεχουσών περιοχών. Επίσης, στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
v   Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρέπει να διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πελατών στα ξενοδοχεία κλπ.
v   Ο Ρατσισμός πλήττει τον Τουρισμό
v   Ο Ελληνικός Τουρισμός είναι μόνιμο θύμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας και έτσι χάνουμε αναπτυξιακές ευκαιρίες εξαιτίας της πολιτικής αδιαφορίας, αλλά και της γραφειοκρατικής αδράνειας.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΔΣΤΕ     2

  Δεν είναι πια μαζί μας.....  

v   Η Ελένη Χρυσίνα υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της Ένωσης και ως Δημοσιογρά-φος άφησε έργο πολυσήμαντο. Θα την θυμόμαστε με αγάπη...
v   Ο Δημήτρης Χάλαρης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης επί πολλά χρόνια, μας άφησε εναούς με τον ξαφνικό θάνατό του. Κληροδότησε ένα τεράστιο πνευματικό έργο για τη Σύρο, την πατρίδα του, και όχι μόνο και σε μας θλίψη για την απώλειά του. Θα ζει πάντοτε στη σκέψημας, κυρίως για το ήθος, την προσωπικότητα και για την αξιοπρέπειά του. Αντίο φίλε, αδελφέ και συνεργάτη...


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Η Ένωσή μας προτίθεται να δημιουργήσει Επιτροπές, οι οποίες θα εξετάσουν και θα επεξεργαστούν προτάσεις για ειδικά θέματα, που θα αφορούν:
1.       Την οικονομική ενίσχυση της Ένωσης, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της.
2.    Τρόπο ή τρόπους να πάρουμε χορηγία για να φτιάξουμε ιστοσελίδα, απαραίτητη για την επικοινωνία μας.
3.       Να δημιουργήσουμε Ημερίδες, για να φέρουμε στο προσκήνιο την Ένωση.
4.        Να εγγράψουμε νέα Μέλη.
5.        Να παρουσιάσουμε τα βιβλία των μελών μας.

Επειδή υπάρχουν στην Ένωση συνάδελφοι –σες, με πείρα και γνώση, που παραμένουν εκτός πεδίου δράσεως, τους καλούμε να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Δ.Σ., δηλώνοντας συμμετοχή.Το Δ.Σ. της ΕΔΣΤΕ συγχαίρει το «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ» 
για την 25ετή πορεία του, 
με την παρρησία του, στα τεκταινόμενα της Αρκαδίας 
και κοντά στους Αρκάδες ανά τον κόσμο 
και εύχεται στον Πάνο Αϊβαλή, που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΣΤΕ και στους 
συνεργάτες του υγεία και δημοσιογραφικές επιτυχίες.


e-mails των Μελών μας

v   Γιαννακοπούλου Αικατερίνη         giannakopouloukaterina@hotmail.gr
v   Καλλιακούδης Παναγιώτης            pkalliakoudis@gmail.com
v   Δημήτρης Σφήκας                            dimsfikas@yahoo.gr
v    

Το Δ.Σ. εκπέμπει SOS για τα οικονομικά του, γι’ αυτό και
παρακαλεί τα μέλη του να εξοφλήσουν τις οφειλές τους
εντός 10 ημερών.

Ευχόμαστε στα μέλη μας και στις οικογένειές τους
Καλά Χριστούγεννα
και ένα
Ευτυχισμένο Καινούργιο Χρόνο

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

“Χαμόγελο και τουριστικές υπηρεσίες”

Ο παράγοντας άνθρωπος!Φιλοξενία δεν υφίσταται χωρίς τον παράγοντα άνθρωπο.  Η φιλοξενία και κατά συνέπεια το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να συσκευαστεί και να προσφερθεί σας κονσέρβα. Ο άνθρωπος είναι αυτός που δημιουργεί τις εμπειρίες και προσφέρει στην καλή ή την κακή εικόνα ενός χώρου, τόπου και υπηρεσίας.

Εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού, ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια, μία τουριστική οικογένεια, οπού ο καθένας μας έχει έναν ξεχωριστό ρόλο και όπως σε κάθε οικογένεια οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο γιατί διαφορετικά χάνουμε το χαμόγελο, κάτι  που είναι πάρα πολύ σημαντικό όπως μας αναφέρει η κ. Παναγιώτα Ιωακείμ στο άρθρο της Χαμόγελο και τουριστικές υπηρεσίες.

Όπως σε κάθε οικογένεια πρέπει να φροντίζουμε για τα μέλη της και να λειτουργούμε με συμβουλευτικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα. Όταν κάποια από τα μέλη της οικογένειας λειτουργούν υποκινούμενα από το προσωπικό τους συμφέρον τότε κλονίζονται οι δεσμοί και η συνοχή, όπως μας περιγράφει η κ. Δήμητρα Δολιανίτη στο άρθρο της Ελληνικά ξενοδοχεία: Πυρετός εν μέσω κρίσης”.

Η σωστή κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων  μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μίας τουριστικού ενδιαφέροντος επιχείρησης και της ευρύτερης σε αυτήν περιοχή αλλά και γενικότερα του εγχώριου τουριστικού μας προϊόντος, όπως μας αναφέρει ο κ.Μάνος Ματσάκης στο άρθρο του Δεν φτάνει μόνο τοValue for Money!

Οφείλουμε να προστατέψουμε την οικογένεια μας γιατί αυτή μας στηρίζει, να αποβάλουμε κακόβουλα στοιχεία που βλέπουν το τουριστικό μας προϊόν ως μία περιστασιακή ευκαιρία κέρδους όπως μας εξηγεί η κ. Φιλία Τούντα στο άρθρο της Βιομηχανοποίηση Τουρισμού -ΣΤΟΠ!!

Έτσι θα χτίσουμε γερά θεμέλια που θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού και να επεκταθούμε σε άλλες αγορές όπως αυτή των senior travelers όπως μας περιγράφει η κ. Αγγελίνα Τσακίρη στο άρθρο της What about the seniors?

Καλή και εποικοδομητική ανάγνωση,
Hellenic Tourism Society