.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

* Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές *

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΔΣΤΕ

Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι-σες,

Σας χαιρετούμε.


Περνάμε δύσκολες μέρες και δύσκολες ώρες στην Πατρίδας μας. Κάποιοι λένε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράδεισος καινοτομίας, εφόσον απελευθερώσει το δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό της, αφού συνδέσει την παραγωγή ιδεών και γνώσης, με την επιχειρηματικότητα. Κάτι το οποίο ο Ελληνικός Τουρισμός δεν το ασπάζεται, αφού μοιάζει με «καρυδότσουφλο μπροστά στην καταιγίδα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προ μηνών ο κ. Υπουργός Π. Γερουλάνος.

Η τουριστική κωλοτούμπα, μαζί με τον σκόπελο που έχει συναντήσει η Ελληνική Ναυτιλία, έχουν ήδη δραματικές επιπτώσεις στο σύνολο της Εθνικής Οικονομίας, με αποτέλεσμα ξενοδοχεία να κλείνουν, δωμάτια να μη λειτουργούν, τουριστικά επαγγέλματα να φθίνουν και η Ελληνική Ναυτιλία να δεινοπαθεί.

Η ΕΔΣΤΕ, με την πλήρη σχεδόν αδιαφορία των μελών της, παραπαίει, όμως αντέχει χάρη στις προσπάθειες ενός ή δύο μελών του Δ.Σ.

Πόσο εύκολο είναι αλήθεια, μέσα στην οικονομική παρaζάλη, η ΕΔΣΤΕ που βρίσκεται σε κρίση, να αποκτήσει όραμα;

Θα απαντούσαμε καθόλου –κανείς μας δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ή αυταπάτες. Όμως, όλοι μας, όσοι ανήκουμε στην Ένωση και πιστεύουμε σ’ αυτήν, ο καθένας από το δικό του πόστο και με τις δικές του δυνάμεις, οφείλουμε να παίξουμε όσο πιο ευφάνταστα και δημιουργικά μπορούμε, για να την βοηθήσουμε οικονομικά, ιδίως όσοι λησμονούν πόσα οφείλουν στην Ένωση!

Συνάδελφοι-σες, μην μας ξεχνάτε. Εμείς πιστεύουμε στο δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό και στις γνώσεις των μελών της Ένωσης, κάτι το ποίο μέχρι τώρα, ευτυχώς, δεν μας έχει προδώσει!

Το Δ.Σ

* * *

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

1.- Αγαπητοί μας, όσοι από σας δεν θα έχουν εξοφλήσει και την ετήσια συνδρομή του 2011 (η οποία, σημειωτέον, παρά τις όποιες δυσκολίες, παραμένει 40 ), δεν θα λάβουν τόσο το Δίπλωμα, όσο και το Μετάλλιο των 50 Χρόνων της ΕΔΣΤΕ, το οποίο θα απονείμουμε προσεχώς.

2.- Με τη συμμετοχή 20 εργασιών για τον Διαγωνισμό που προκηρύξαμε με θέμα: «Δημοσι-ογραφία–Παράδοση και Πολιτισμός», ασχολήθηκε η Επιτροπή και απεφάσισε με αυστη-ρά και αντικειμενικά κριτήρια, να απονείμει ένα Βραβείο μόνο και έναν Έπαινο, ως κατωτέρω:

· Γ΄ Βραβείο στον κ. Μήτσιο Κωνσταντίνο

· Α΄ Έπαινο στην Κα Μπερτσάκου Ελένη

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή, την ημέρα της επιδόσεις των Διπλωμάτων και Μεταλλίων στα μέλη μας

3.- Ετοιμάζουμε το κόψιμο της Βασιλόπιττας, βολιδοσκοπώντας για να βρούμε την καλύτερη προσφορά. Θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά γι’ αυτό.

4.- Ευελπιστούμε ότι η γιορτή μας θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Εργαζόμαστε εντατικά για την πραγματοποίησή της.

5.- Η απονομή των Διπλωμάτων και των Μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί, πιστεύουμε, στο χώρο της Παλαιάς Βουλής. Η οικονομική συμμετοχή του καθενός, για την δαπάνη εκτύπωσης και κατασκευής των Μεταλλίων, ανέρχεται σε 20 , τα οποία θα εξοφλήσουμε πριν από την απονομή, στα γραφεία της Ένωσης.

6.- Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ανήκουν στην FIJET, πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Ένωσης έως 31/1/2011 το αντίτιμο της συνδρομής, το οποίο ανέρχεται σε 35,00 .

7.- Μελετάμε, σε καιρούς χαλεπούς, την πραγματοποίηση εκδρομής στην Ακράτα, για να πραγματοποιήσουμε το Μνημόσυνο των θανόντων μελών μας. Η εκδρομή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν.

8.- Δεν ξεχάσαμε την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πιστεύουμε ότι θα γίνει προσεχώς.

9.- Ενεγράφησαν τα εξής νέα μέλη στην Ένωσή μας: 1) Αθανάσιος Μπαλτατζής, 2) Μαγδαληνή Καραγιαννιώτου-Μυστικού, 3) Ιωάννης-Παναγιώτης Βαρελάς, 4) Μιχάλης Διακομιχάλης, 5) Ιουλία Χριστοπούλου, 6) Ζαφειρία Κληρονόμου, 7) Νικόλαος Μάνεσης.

10.- Στο τέλος κάθε χρόνου, συνηθίζουμε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό. Να πούμε δηλαδή τι καταφέραμε, τι χάσαμε, τι κερδίσαμε.

Η Ένωσή μας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο του κλεισίματος των γραφείων της κι αυτό οφείλεται στην καλή οικονομική διαχείριση από τον Πρόεδρο και την Ταμία μας, την Κα Χαρά Δρίτσα. Δυστυχώς, χάσαμε κάποια μέλη μας, από αδιαφορία, από έλλειψη ευθύνης και από εγωϊσμό. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη πολλών φίλων και συνοδοιπόρων στο τουριστικό γίγνεσθαι, χάρις στο μέλος του Δ.Σ. κ. Πάνο Αϊβαλή, ο οποίος προβάλλει την Ένωσή μας με: α) edstellados@gmail.com, για μηνύματα και β) www.edstellados.blogspot.com, για επικοινωνία. [Για κάθε πληροφορία απευθυνθείτε στο: 6944-537571 (Πάνος Αϊβαλής)].

11.- Παρακαλούμε τους συναδέλφους-σες να μας γνωρίσουν γραπτώς τις δημοσιεύσεις τους, τις εκδόσεις τους, τις παρουσιάσεις τους, τις συμμετοχής τους, τις επιτυχίες τους, ως τις 3/1/2011.

12.- Ενεργούμε προκειμένου να επισκεφθούμε τη Νέα Στέγη Γραμμάτων και τεχνών στην Λεωφ. Συγγρού 107-109, την οποία κατασκεύασε το Ίδρυμα Ωνάση.

13.- Βιβλία Μελών: 1) Σοφού Βασιλική: «Περιπλάνηση στους Αρχαιολογικούς Χώρους της Συρίας», 2) Χάλαρης Δημήτρης: «Τα βάσανα μικρών ανθρώπων. Από τον Έβρο στη Σύρο – Παιδοπόλεις», 3) Τσουρουκίδου Ιωάννα: «Προσεγγίζω τόπους και ανθρώπους».

14.- Μαθαίνουμε ότι στη Ρόδο, ένα ενεργό μέλος μας, η Κα Ελένη Γλεντή, πραγματοποίησε εκθέσεις, έκανε ταξίδια στο εξωτερικό και ότι η προσφορά της στο νησί είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΔΣΤΕ την συγχαίρει.

15.- Μέλη της ΕΔΣΤΕ που απεβίωσαν: Μπούτσικας Ανδρέας – Σουλαντίκας Ιωάννης – Τσιάμης Δημήτριος.

Συνάδελφοι-σες,

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας κι ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δυστυχώς, λίγοι αλλάζουμε τρόπο σκέψης και τακτικής. Ελάχιστοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας για το καλό της Ένωσής μας. Τότε θα ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια, αγάπη, τρυφερότητα, συμπόνια, καλοσύνη, μα προπαντός συναδελφικότητα. Άγνωστες λέξεις θα πείτε... Και όμως....


* Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου