.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα:


16 εκ. αφίξεις από το εξωτερικό περιμένει η Ελλάς με έσοδα 10 δις

27 Σεπτεμβρίου 2012


Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι των 16 εκατ. διεθνών αφίξεων και 10 δις ευρώ άμεσων εσόδων, οι οποίοι τέθηκαν το 2012 στον ελληνικό τουρισμό, έκανε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντας την ανθεκτικότητά του σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον.

Για το 2013 ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι οι στόχοι θα πρέπει να είναι τα 17 εκατ. διεθνείς αφίξεις, 11 δις ευρώ άμεσα έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης, χαρακτηρίζοντάς τους ρεαλιστικούς, ενώ υποστηρίζει ότι εάν επιτευχθούν ο τουρισμός θα προσθέσει 1,5% στο ΑΕΠ της χώρας, ανεβάζοντας τη συμβολή του πάνω από 16% και δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) που προσυπογράφεται από όλες τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις - μέλη του ΣΕΤΕ, επισημαίνεται ωστόσο, ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίτευξή των στόχων είναι η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, η ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και η αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παράλληλα με τη συνεχή βελτίωση της σχέσης ποιότητας - τιμής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα χρησιμοποιεί τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ.Ταλέμπ Ριφάι ότι «οι επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, υπό προϋποθέσεις, είναι επενδύσεις μεταξύ πετρελαιοπηγών και χρυσωρυχείων», ως ενδεικτική των δυνατοτήτων του ελληνικού τουρισμού, όπως αυτές γίνονται αντιληπτές σε διεθνές επίπεδο.

ΙΟΒΕ: 34,4 δις η συνολική συμβολή του τουρισμού

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) «Η Επίδραση του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία», η συνολική επίδραση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία εκτιμάται στα 34,4 δις ευρώ ή 15,1% του ΑΕΠ το 2010, εκ των οποίων τα 15,2 δις ευρώ αντιπροσωπεύουν την άμεση επίδραση από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα. Παράλληλα για κάθε 1.000 ευρώ τουριστικής δαπάνης, το ακαθάριστο προϊόν της ελληνικής οικονομίας αυξάνεται κατά 2.220 ευρώ περίπου. Ταυτόχρονα, η επίτευξη του στόχου των 20 εκατ. αφίξεων αλλοδαπών επισκεπτών στη χώρα, θα είχε ως αποτέλεσμα οι τουριστικές εισπράξεις από το εξωτερικό να ανέλθουν τουλάχιστον στα 12,8 δις ευρώ, ενώ σε όρους συνολικής επίδρασης στο ΑΕΠ η επιπλέον επίδραση θα ξεπερνούσε τα επτά δις ευρώ σε σχέση με το 2010 (3% του ΑΕΠ). Σε όρους απασχόλησης, η άμεση και έμμεση τουριστική απασχόληση στην Ελλάδα εκτιμάται σε 446 χιλ. εργαζόμενους, ενώ συνολικά 741 χιλ. θέσεις απασχόλησης (16% της συνολικής απασχόλησης της χώρας) υποστηρίζονται από την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου