.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Διεθνής Τουριστική Έκθεση


BERL-EOT-2
Θετικές ενδείξεις για τη συνεχή ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.
Με αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου καθώς και με ένα συνολικό τζίρο εργασιών, ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων Ευρώ, έκλεισε πανηγυρικά τις πόρτες της η 46η Διεθνής Έκθεση ΙΤΒ 2012.
Βάσει στοιχείων η Έκθεση κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, συγκέντρωσε 113.006 επαγγελματίες επισκέπτες (2.200 περίπου περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά), οι οποίοι πληροφορήθηκαν για όλα τα θέματα της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας από 10.644 εκθέτες από 187 χώρες (τιμώμενη χώρα η Αίγυπτος), ενώ το Σαββατοκύριακο 59.126 επισκέπτες - κοινό είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς και τα πακέτα προσφορών. 6.975 δημοσιογράφοι από 94 χώρες κάλυψαν δημοσιογραφικά όλα τα θέματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις των εκθετών.
Η έκθεση ήταν επίσης σημείο συνάντησης για τις 64 ξένες αντιπροσωπείες, μεταξύ άλλων και της Πριγκίπισσας της Ταϋλάνδης, για 43 Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και για 76 Πρέσβεις από όλο τον κόσμο.
Το ειδικό τμήμα της έκθεσης ΙΤΒ για Συνέδρια αποδείχθηκε ως μαγνήτης για τους επαγγελματίες επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση περίπου κατά 20%.
Σε αυτό συνέβαλε το εξαιρετικά επίκαιρο πρόγραμμα και οι εξέχοντες ομιλητές. Από τις 7/03 έως 9/03 συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 εμπειρογνώμονες και γνωστοί επιχειρηματίες του παγκόσμιου συνεδριακού κλάδου για να υποδείξουν νέες καλύτερες πρακτικές. Το ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 2.255 τμ και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς, εικόνες και αισθήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, υποδέχτηκε από τις 07/03 – 11/03 τους επαγγελματίες του κλάδου και το ευρύ κοινό.
Η παρουσία των περίπου 50 Ελλήνων συνεκθετών, εκπροσωπώντας διάφορες περιφέρειες, τουριστικές ενώσεις, πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, υπήρξε καταλυτική στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.
Την ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Νικητιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεώργιο Κολέτσο καλωσόρισε και φιλοξένησε στο ελληνικό περίπτερο ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς.
O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υποδέχτηκε στο περίπτερό μας το δήμαρχο του Βερολίνου κ. Klaus Wowereit και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ernst Burgbacher, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ισχυρότερων Τουριστικών Οργανισμών, όπως της TUI, REWE Group και του Thomas Cook.
Με μια σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως στο CNN, το RTL, το Bloomberg, το Spiegel, αλλά και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος προσπάθησε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία για τη χώρα μας.
Σημαντική ήταν επίσης και η συνάντηση στο ελληνικό περίπτερο του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου με τον Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, υπό την ιδιότητά του ως εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου για θέματα της Ελλάδα, παρουσία εκπροσώπων Γερμανικών και Ελληνικών Περιφερειών, τουριστικών πρακτόρων, καθώς και μελών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.
Επισφράγιση της παρουσίας της Ελλάδας στην ΙΤΒ αποτέλεσαν και προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στο ελληνικό περίπτερο. Ο φιλέλληνας Γερμανός φωτογράφος και ένας από τους ιδρυτές του Τουριστικού Οργανισμού Volcano discovery, κ. Tobias Schorr πραγματοποίησε 4 παρουσιάσεις για τα νησιά Λέσβο, Σαντορίνη, Μήλο, Μέθανα και Νίσυρο, ενώ το χορευτικό συγκρότημα της Σκοπέλου και τα χορευτικά του Συλλόγου Οι νηρίδες από το Βερολίνο εξέπληξαν το γερμανικό κοινό με παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα οι επισκέπτες του περιπτέρου της Κρήτης είχαν τη δυνατότητα να γευτούν ελληνικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες συνοδευόμενους με ρακί.
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε και η κοινή δράση του Δήμου Ολυμπίας και του ΕΟΤ „Become Olympian“ με σκοπό την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες της ΙΤΒ είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ και να συμμετάσχουν στην κλήρωση για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μοναδική στον κόσμο Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η επόμενη ΙΤΒ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 13 Μαρτίου 2013 με τιμώμενη χώρα την Ινδονησία και αναμένεται να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου