.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΙΤΖΗ

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
της Μάγδας Μυστικού-Καραγιαννιώτου*

«ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΙΤΖΗ

ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων ανδρών και γυναικών έγινε η πρώτη εμφάνιση στο κοινό του Λευκώματος του Στράτου Σιμιτζή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Το Λεύκωμα αυτό μέσα από τις 485 σελίδες εικονικής αναθέρμανσης για τις μνήμες, την σημειολογία των προσώπων και των καταστάσεων κρατά σε βαθμό που του αναλογεί την ιστορία με τα γεγονότα.

Γυναίκες που βρέθηκαν στο στόχαστρο του συγγραφέα από τα προσωπικά του βιώματα στην πόλη, αναδεικνύουν την προσωπική τους ταυτότητα στο παζλ της εξέλιξης του τόπου.

Γυναίκες με το χάρισμα της αυτονομίας για την εξέλιξη τους αφήνουν πολύ ισχυρά ντοκουμέντα της παρουσίας τους στην συνέχεια της Θεσσαλονίκης πρωτεύουσας για τον πολιτισμό του κόσμου θα έλεγα.

Επώνυμες και γνωστές οι αναφερόμενες κυρίες πλαισιώθηκαν και με άλλα πρόσωπα της εποχής τους, έως και σήμερα, που σίγουρα θα διαιωνίσουν μνήμες και καταστάσεις.

Πολύτιμη η συμβολή στην ιστορία της πόλης του Λευκώματος του Στράτου Σιμιτζή που απέδειξε ότι αγαπά αυτή την πόλη που το όνομά της επιλέχθηκε εξαρχής προς τιμήν της γυναίκας του Κάσσανδρου και αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενώ παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΜΣ Νικόλαος Μέρτζος, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων.

Παρουσίασαν το Λεύκωμα ο κος Μάκης Βοϊτσίδης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, η κα Νανά Κουγιουμτζόγλου, εκδότρια Glow, ο Παντελής Σαββίδης Δημοσιογράφος και η Μαρία Χατζηδημητρίου, Δημοσιογράφος.

Τον συντονισμό της συζήτησης για το θέμα έκανε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο η Εύη Ευθυμίου, Δικηγόρος- Δημοτική Σύμβουλος.Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου

Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ

Εικαστικός συντάκτης

http://www.karagianniotou-mustikou.com/

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα κύριοι και κυρίες,
    Μου χορηγεί δάνεια σε όποιον θέλει οικονομική βοήθεια. Πρόκειται για ένα δάνειο, μεταξύ κυρίως με όρους πολύ απλή, ακριβή και γρήγορη.
    Σας ευχαριστώ για την απάντηση μου αν με χρειαστείς.
    Email: v.zacharias87@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή