.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov με πολύ κολακευτικά λόγια: «Μετά από μια ώρα στην Θεσσαλονίκη την ερωτεύθηκα είπε χαρακτηριστικά»



Στην Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov με κοινό καλωσόρισμα από τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Την Παρασκευή σε εκδήλωση προς τιμήν του Stas Misezhnikov ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισαν τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ σε ένα κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης των δύο λαών.

Ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε το στίγμα της προβολής, του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης Σταυροδρόμι Πολιτισμών» με την επισήμανση του πολιτισμού ως μέσου αναφοράς για τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov απάντησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Μετά από μια ώρα στην Θεσσαλονίκη την ερωτεύθηκα είπε χαρακτηριστικά». Αναφέρθηκε και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας του προς την Ελλάδα όπου αναμένεται και μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης έδωσε με τον λόγο του και την άλλη διάσταση του θέματος του Τουρισμού.

Για μας είπε δεν είναι μόνον τα χρήματα, έχουμε και συναισθηματικούς λόγους για το πρόγραμμα της προσέλκυσης τουριστών.

Επιθυμούμε και θέλουμε ανταλλαγές τουριστών με το Ισραήλ ανα -δεικνύοντας μέσα από αυτό και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ μας από παλιά. Η Θεσσαλονίκη ως τόπος τουριστικού προορισμού έχει να παρουσιάσει αξιόλογα και ιστορικά θέματα πολιτισμού.

Στην εκδήλωση ο Ισραηλινός υπουργός συνοδευόταν από κορυφαίους tour operators και τουριστικούς παράγοντες του Ισραήλ οπότε δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν και περαιτέρω συνομιλίες για συνεργασία σε επίπεδο επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος ήταν παρόντες: Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κύριος Γιώργος Κολέτσος η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης κύριος Πυργιώτης ο συνεργάτης Υπουργού ΥΠΕΞ κύριος Δημήτριος Γιολδάσης ο Πρόεδρος ΣΕΤΕ ο κύριος Ανδρέας Ανδρεάδης ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κύριος Γιώργος Τσακίρης και ο Πρόεδρος ΠΟΞ κύριος Γιώργος Ρέτσος .Παρόντες ήταν και ο Πρέσβης του Ισραήλ κύριος Arye Mekel ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κύριος Δαβίδ Σαλτιέλ και ο εκπρόσωπος της Αεροπορικής Εταιρείας The Flying Carpet κύριος Yaron Miller.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ.Δάφνη Τσιάμου.

Μάγδα Μυστικού

Δημοσιογράφος Εικαστικός συντάκτης

Ένωση Δημοσιογράφων

Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος

(ΕΔΣΤΕ-FIGET)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου