.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Art- Athina 2015 Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΤΕΧΝΗ   



Στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου TAE KWON DO η 20η διοργάνωση της art athina  έδωσε την εικαστική της δύναμη μέσα από την παρουσία των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τις Gallery που τους εκπροσωπούσαν. Το ενδιαφέρον όλων  ήταν η σηματοδότηση  των σύγχρονων ρευμάτων για την τέχνη σε παγκόσμια αγορά με τις αποκλίνουσες των προσωπικών απόψεων των δημιουργών σε μια χαρακτηριστική συνολική εικόνα που απέπνεε το έργο τους.

O  γκαλερίστας Παντελής Τσάτσης  

Ωραίες εικόνες με καλοστημένες  αίθουσες τέχνης σε έναν αρκετά ευρύ χώρο έδωσαν  Πολιτισμό και λάμψη ζηλευτή για τους επισκέπτες πέραν της  διδακτικής  εμπειρίας .
Οι παράλληλες δράσεις με πολυδιάστατο πρόγραμμα στο σύνολο από πολιτιστικούς φορείς (Μουσεία, Ιδρύματα)   και oι συζητήσεις  Στρογγυλής Τραπέζης  της art athina 2015 έδωσαν εικόνα καθορίζοντας  την σύγχρονη πραγματικότητα  στην  τέχνη που υπηρετείται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η γκαλερίστας  Ζήνα Αθανασιάδου


ΞΕΧΩΡΗΣΑΝ  οι  αίθουσες τέχνης της Θεσσαλονίκης  KALFAYAN GALLERIES (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), Nitra gallery (Θεσσαλονίκη), TSATSIS  PROJECTS / ARTFORUM (Θεσσαλονίκη) ZINA Athanassiadou  gallery (Θεσσαλονίκη)
Στήν αίθουσα τέχνης ARTOWER AGORA  ξεχώρησε μεγάλο έργο του Πασχάλη Αγγελίδη Above the city ,2013 Oil on camvas  με την δυναμική της τεχνικής του και την ιδιάζουσα μορφική του στον σχεδιασμό .
Τις  άριστες  εντυπώσεις για την άρτια  και υψηλή ποιότητα των έργων της gallery TSATSIS PROJECTS / ARTFORUM  είχα σε προσωπικό επίπεδο  με  καλλιτέχνες όπως Βασίλης Αβραμίδης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Douglas Dubler, Κωνσταντίνος Φαζός Ηubert Berke,Stanislav MarijanovicMιχάλης Μιχαηλίδης,Μανώλης Πολυμέρης, Άρης Στοίδης, Παναγιώτης Τανιμανίδης.
Επισκεπτόμενη την  ΖΙΝΑ Athanasiadou Gallery  εντυπωσιάσθηκα  από  τα μεγάλα έργα με την  υπογραφή σημαντικών καλλιτεχνών που σίγουρα κέρδιζαν τον θεατή . Το όλο προβαλλόμενο πεδίο με τα έργα  είχε την πρωτοτυπία και την αμεσότητα με την τέχνη σε ελκυστικά  μεγάλο βαθμό  τελειότητας. 
Ο καλλιτέχνης Πασχάλης Αγγελίδης και ο γκαλερίστας του ARTOWER AGORA

Καλή  επιλογή από μια κυρία της τέχνης που κρατά  τον ρόλο της  με γνώση .Καλλιτέχνες που πρόβαλλε στην art athina  ήταν Γιώργος Αγγελόπουλος,Λένα Αθανασοπούλου,Πάνος  Αντωνόπουλος,Απόστολος Γεωργίου, Γιώργος Γυπαράκης,Μάρθα Ζμπούνου, Λίνα Θεοδώρου, Γιάννα Καλή, Βλάσης Κανιάρης, Ντένης Καπουράνης, Νίκος Ναβρίδης, Απόστολος Ντελάκος,Ίνγκο Ντούνεμπιρ, Μαρία Παπαδημητρίου, Γιάννης Σαββίδης, Δημήτρης Τζαμουράνης, Αλέξανδρος Ψυχούλης .

Όλα  είχαν την ευρύτητα  μιας διοργάνωσης  που κράτησε ψηλά τον πύχη της   Δημοσιότητας  για την Τέχνη του κόσμου μέσα από την art athina 2015.
 

Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ- FIJET
Εικαστικός συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου