.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ  Δημήτρης Λούκας 

Η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) ιδρύθηκε το 1959, από είκοσι συναδέλφους δημοσιογράφους, με πρωτοστάτη τον Τάσο Ζάππα, ο οποίος έγινε και ο πρώτος Πρόεδρός της. 
Οι πρώτοι αυτοί συνάδελφοι, εκτός από την επαγγελματική ή ερασιτεχνική ενασχόλησή τους με τον Ελληνικό Τουρισμό, τον πίστεψαν και τον υπηρέτησαν και ως ΙΔΕΑ. Διέβλεπαν δηλαδή τον Τουρισμό, όχι μόνο ως πλουτοπαραγωγική γη, αλλά και ως πολιτιστικό αγαθό. Πολλά από τα μέλη της ΕΔΣΤΕ εκδίδουν, διευθύνουν και συμμετέχουν σε συντακτικές επιτροπές εφημερίδων, περιοδικών κλπ. 
Το 2014 η ΕΔΣΤΕ βαδίζει στο 55ο έτος της ζωής της και τα μέλη της, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια, συνεχίζουν να εργάζονται για τον Ελληνικό Τουρισμό. 
Μέλη της ΕΔΣΤΕ είναι Δημοσιογράφοι του Τουριστικού χώρου, συγγραφείς ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και τουριστικής επιστήμης, καθώς και φωτογράφοι, ζωγράφοι, εικονογράφοι, χαράκτες, που ασχολούνται ειδικά με τον Τουρισμό και εργάζονται σε όλα τα ελληνικά έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι συνεργάζονται με περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού. 

Η ΕΔΣΤΕ, έως τις μέρες μας:
• Οργάνωσε ή συμμετείχε σε Παγκόσμια, σε Διεθνή, Βαλκανικά, Μεσογειακά, Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Συνέδρια, Σεμινάρια, Ημερίδες, Διημερίδες, Διασκέψεις, Ηχοράματα και άλλες εκδηλώσεις, για την προβολή ειδικών τουριστικών θεμάτων, τόπων και προσώπων. 
• Οργάνωσε εκθέσεις τουριστικών βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και άλλων ηλεκτρονικών εντύπων, καθώς και τουριστικής φωτογραφίας. 
• Οργάνωσε Διεθνείς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς βιβλίων ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, τουριστικών ρεπορτάζ, καθώς και άρθρων, μελετών και βιβλίων τουριστικής επιστήμης και Διαγωνισμούς τουριστικής φωτογραφίας. 
• Το Δ.Σ. της ΕΔΣΤΕ εισηγήθηκε και απονεμήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET) το Διεθνές Βραβείο «Χρυσό Μήλο» (Pomme D’ Or), στο Πήλιο. 
• Εξέδωσε βιβλία σχετικά με τον Τουρισμό.
• Κυκλοφόρησε επί δεκαετίες το τουριστικό περιοδικό «Τουριστική Ζωή».
• Έλαβε μέρος σε Διεθνείς, Ευρωπαϊκές, Μεσογειακές και Πανελλήνιες Εκθέσεις.
• Διατηρεί πλούσια Βιβλιοθήκη.
• Γιόρτασε τα 40 χρόνια ζωής της στο Ζάππειο, με διεθνείς παρουσίες και απένειμε στα ενεργά μέλη της και στους ξένους επίσημους ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΩΝ 40 χρονων. Ακολούθησε δεξίωση με 7 εταιρίες – χορηγούς. 
• Γιόρτασε τα 50 χρόνια ζωής της και απένειμε στα ενεργά μέλη της Ένωσης Δίπλωμα και Μετάλλιο των 50 Χρόνων. 
• Συμμετείχε πολλά χρόνια στη «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης και «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» του Ζαππείου. 
• Ο Πρόεδρος και τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. εργάζονται με πίστη και αφοσίωση, προκειμένου η ΕΔΣΤΕ να επιβιώσει με την κρίση και να προχωρήσει, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού.
• Οργάνωσε, υπό την αιγίδα της FIJET και του ΕΟΤ, δύο Συνέδρια στη χώρα μας, με απόλυτη επιτυχία, με τη συμμετοχή 300 ατόμων (δημοσιογράφων) από διάφορες χώρες. 
• Η ΕΔΣΤΕ είναι μέλος στην Ένωση Μεσογέων Δημοσιογράφων Τουρισμού (OMJET).
Η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, διοικείται από 12μελές Συμβούλιο, επιτροπή εισδοχής νέων μελών, πειθαρχικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή. 
Με την αγαστή συνεργασία Δ.Σ. και των μελών της Ένωσης, η ΕΔΣΤΕ συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσής της, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στον Ελληνικό Τουρσμό και όχι μόνο. 

Το. Δ.Σ. της ΕΔΣΤΕ

https://www.facebook.com/pages/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82/276255782558941?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου