..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών για τις διακοπές του Πάσχα η Αθήνα,

H AΘΗΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...Πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών μεταξύ των ελληνικών πόλεων για τις διακοπές του Πάσχα αναδεικνύεται η Αθήνα, σύμφωνα με σχετικούς πίνακες ...


που δημοσιεύει το trivago.gr (μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών).

Τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών, που θα κατακλύσουν την Ελλάδα, καταλαμβάνει η Ρόδος, που έχει μάλιστα και σημαντικά χαμηλή μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά τη διάρκεια του Πάσχα (61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο). 


Τη χαμηλότερη τιμή, ωστόσο, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα, κατέχουν τα Χανιά, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 58 ευρώ. Η ελληνική πρωτεύουσα, αξίζει επίσης να σημειωθεί, είναι η φθηνότερη μεταξύ των ευρωπαϊκών, καθώς το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι 80 ευρώ για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ακολουθεί το Βερολίνο της Γερμανίας, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να φτάνει στα 94 ευρώ.Την ίδια ώρα, όσοι Έλληνες θα έχουν την τύχη και τη δυνατότητα να κάνουν Πάσχα στο εξωτερικό, δίνουν την πρωτιά στις προτιμήσεις τους στη Ρώμη, η οποία έχει μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 168 ευρώ, ενώ δεύτερο και πιο ακριβό (177 ευρώ) είναι το Παρίσι. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Γενικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της έρευνας, φαίνεται πως οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι εντελώς διαφορετικοί από τους ξένους και χρόνο με το χρόνο ενδέχεται να αλλάξουν συμπεριφορά και προτιμήσεις κατά το δοκούν.Πηγή : trivago.gr

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Huffington PostΣτην αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού και στην επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα, αναφέρεται η Πέγκυ Γκόλντμαν, εμπειρογνώμονας τουριστικών θεμάτων και πρόεδρος του Friendly Planet Travel, σε εκτενές άρθρο της στην Huffington Post με τίτλο «Greek Revival: The Return of Tourism to Greece», που συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες.
Στο κείμενο επισημαίνεται η εντυπωσιακή μεταστροφή της κατάστασης «μόλις τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που είχε απομακρύνει τους τουρίστες από το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, εξαιτίας κυρίως της αβεβαιότητας και του φόβου για ταραχές».
Οι χιλιετίες, ωστόσο, Πολιτισμού δύσκολα εξαλείφονται και οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα, μολονότι η χώρα συνεχίζει την προσπάθειά της για οικονομική ανάκαμψη, σημειώνεται στο άρθρο και προστίθεται: «Μαζί με τους τουρίστες επανέρχεται μια ισχυρότερη επιθυμία ανακάλυψης και εκτίμησης της ομορφιάς, της δόξας και της ισχύος της Ελλάδας, τόσο για την ενδοχώρα, όπως και για τα 6.000 νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος».
«Πέρυσι σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση των τουριστών, που ανήλθαν στα 17,9 εκατομμύρια, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις τεράστιες ευκαιρίες που παρείχαν ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο ελληνικός λαός επίσης είναι πρόθυμος να μοιραστεί με τους τουρίστες τα εξαιρετικά τοπία τα οποία είχαν επιλέξει για να κατοικήσουν οι Θεοί, ο Ποσειδώνας στη θάλασσα και ο Δίας στα βουνά» αναφέρει η αρθρογράφος και προτείνει μια σειρά προορισμών που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες.
Για εκείνους που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα, θεωρεί ότι προέχει μια επίσκεψη στην Αθήνα, για τη νυχτερινή της ζωή, την αγορά και τους αρχαιολογικούς της χώρους, στη Μύκονο, για ρομαντικές διακοπές, και στη Σαντορίνη για τα εκπληκτικά της τοπία.

___________
e-go.gr /