.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα 2η στις γαλάζιες σημαίες


...με γαλάζια σημαία οι 387 παραλίες μας βραβεύτηκαν

2η στις γαλάζιες σημαίες η Ελλάδα
Τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να αποσπάσει φέτος η Ελλάδα όσον αφορά τις γαλάζιες σημαίες. Συγκεκριμένα, 387 παραλίες μας βραβεύτηκαν με τη γνωστή γαλάζια σημαία. Συνολικά, βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο από τη Διεθνή επιτροπή. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η Ελλάδα απέσπασε δύο γαλάζιες σημαίες λιγότερες.
Ενημερωτικά, οι γαλάζιες σημαίες αποτελούν ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στη Γαλλία το 1985, ενώ η επίσημη έναρξη του ήταν στις 5 Ιουνίου 1987 (Διεθνής ημέρα περιβάλλοντος) με την παρουσίαση του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα το πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών υπάρχει σε 39 χώρες παγκοσμίως και διεθνής διαχειριστής του είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους διαχειριστές. Το ίδρυμα αυτό είναι υπεύθυνο και για τη περιοδική αναμόρφωση των κριτηρίων βράβευσης. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υφίσταται από το 1992 και διαχειριστής του είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

http://anatoli-neamakri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου