..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

INDIAN NAVEEN RABELLI AND HIS CAR WITHOUT FUEL POLLUTANTS IN THESSALONIKI - O ΙΝΔΟΣ NAVEEN RABELLI KAI TO AYTOKINHTO TOY XΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


The Indian electrical mechanic and researcher Naveen Rabelli makes a journey by car that he designed himself  and it is driven by energy from the sun and electric charge just as our mobile.
His travel destination from India to London. Today 10/06/2016 after Persia and Turkey he has  arrived in Thessaloniki. Next countries his route will include are still many to follow:
Bulgaria,Serbia,Hungary,Austria,Switzerland,France,London.
Honorary  Consul of India in Thessaloniki Mrs.Yvonni Alexandridou has welcomed Mr.Rabelli and had lunch in the city center, along with the Secretary of the Consulate Mrs. Elli Konstantinidou, the Hindi teacher and artist Mrs.Froso Vizovitou and journalist EDSTE - FIGET - OMZET Mrs. Magda Mystikou.
The researcher scientist also gave seminars in schools and universities from the countries he passed on how to save energy and avoid pollution.
The smart car was created with the help of donations through crowd funding in the  website and as an experimental project he hopes to implement it successfully till end.
Mr Naveen Rabelli returning to his country wants to help people who have not had the opportunity of education because of poverty and voluntarily give his knowledge to children and adults through  computer technology.
A contemporary Don Quixote conquers the world and he is the man who can make the difference in our current affairs.


The text has been written in Greek 
by Mrs.Magda Mystikou 
journalist of  ΕΔΣΤΕ-FIGET-OMZET 
and it has been translated in Englich 
by Mrs.Frosso Visovitou Hindi teacher and artist.

~~~~~~~~~~~~~
Ο Ινδός  Naveen  Rabelli  Μηχανολόγος  Ηλεκτρολόγος και ερευνητής πραγματοποιεί ταξίδι με αυτοκίνητο που ο ίδιος δημιούργησε και κινείται με ενέργεια από τον ήλιο η και με φόρτιση του όπως τα κινητά μας.

Προορισμός ταξιδιού από την Ινδία στο Λονδίνο. Σήμερα 10-6-2016 μετά την Περσία  και την Τουρκία έχει φθάσει στην Θεσσαλονίκη ,ενώ ακολουθούν  η Βουλγαρία, Σερβία Ρουμανία ,Ουγγαρία ,Αυστρία ,Ελβετία ,Γαλλία ,Γερμανία ,Λονδίνο.
Με απόφαση της Προξένου επι τιμής της Ινδίας στην Θεσσαλονίκη κας.Υβόννης  Αλεξανδρίδου τον υποδέχθηκαν και τίμησαν με γεύμα στο κέντρο της πόλης,η Γραμματέας του Προξενείου επι τιμής της Ινδίας  στην Θεσσαλονίκη κα. Έλλη  Κωνσταντινίδου η καθηγήτρια  Χίντι  και καλλιτέχνης  κα.Φρόσσω Βυζοβίτου και η Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ – FIGETOMZET κα.Μάγδα Μυστικού.
Ο ερευνητής επιστήμων από τις χώρες που περνά διδάσκει σε σχολεία και πανεπιστήμια για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή των ρύπων.
Το έξυπνο αυτοκίνητο που δημιούργησε με την βοήθεια από χορηγίες μέσα από το  GROWD  FUNDING είναι  ένας πειραματικός σχεδιασμός  που ευελπιστεί  να χρησιμοποιηθεί  ως πρότζεκτ και να υλοποιηθεί μέσα από βιομηχανική κατασκευή.
Ο Naveen Rabelli  επιστρέφοντας στην χώρα του θέλει να βοηθήσει ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία μάθησης λόγω φτώχιας δίνοντας εθελοντικά γνώσεις σε παιδιά και μεγάλους μέσα από το κομπιούτερ  και τις γνώσεις του στην τεχνολογία.Ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης κατακτά ανθρώπους και διαφοροποιεί το κατεστημένο για την σημερινή αναγκαιότητα.Μάγδα  Μυστικού – Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ – FIGETOMZET
(Ένωση  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Και ο πολιτισμός στην εισπρακτική λογική; Στην Ακρόπολη, η τιμή του εισιτηρίου για τον Ιερό βράχο και τους γύρω χώρους αυξάνεται από τα 12 στα 30 ευρώ

           Τουρισμός                      

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού


της  Αντωνίας Μπούζα


Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2916 που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2015 ισχύουν από 1η Απριλίου τ.ε. νέες τιμές στα εισιτήρια των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Χώρας καθώς και νέοι κανονισμοί για την παροχή ελεύθερης εισόδου διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Ουδείς διαφωνεί να εκμεταλλευτούμε τη μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους νεότερους Έλληνες. Το ότι όμως διπλασιάστηκε η τιμή εισιτηρίου πχ του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης από 6 ευρώ στα 12 ευρώ, αυτό δημιουργεί αναχώματα στην εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη επισκεψιμότητα από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ενδεικτικά αναφέρω: Στην Ακρόπολη, η τιμή του εισιτηρίου για τον Ιερό βράχο και τους γύρω χώρους αυξάνεται από τα 12 στα 30 ευρώ, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €) , στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Μυκηνών 12 € (από 8 €) και στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Ολυμπίας 12 € (από 9 €) κ.α.
Η σφοδρή οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας, δημιουργεί εμπόδια στο να μπορούν να διατεθούν τόσο μεγάλα ποσά από τους Έλληνες επισκέπτες των αρχαιολογικών μας χώρων και μουσείων, με αποτέλεσμα μία Ελληνική οικογένεια να αδυνατεί να πληρώσει το υψηλό αντίτιμο και στο τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να αποκλειστεί η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς μας χώρους, ως δυσβάσταχτο έξοδο.
Τα μνημεία είναι η δική μας κληρονομιά και στο βωμό της εκμετάλλευσης δεν επιτρέπεται ο πολιτισμός να γίνεται δυσβάσταχτος για τις πολύπαθες Ελληνικές οικογένειες που πλέον σηκώνουν το σταυρό της υπέρμετρης φορολογίας και μείωσης των εισοδημάτων τους.
Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στο νέο νόμο για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά για να υπάρξει η απαλλαγή από την πληρωμή, απαιτούνται δικαιολογητικά κλπ αποδεικτικά στοιχεία για την ηλικία των τέκνων, ποιος έχει την επιμέλεια κλπ


Επίσης, για τους δημοσιογράφους έπαψε να ισχύει η ελεύθερη είσοδος .


Ζητώ την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου θα διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο διπλασιασμό των εισιτηρίων στους Αρχαιολογικούς μας χώρους για τους Έλληνες πολίτες .
Για τους λοιπούς επισκέπτες άλλων χωρών, Ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών, μπορεί να ισχύσει το μέτρο της αύξησης των εισιτηρίων, ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις, διότι μπορεί ο αρχαιολογικός μας πλούτος να είναι ο θησαυρός που άφησαν οι πρόγονοί μας και με στοιχεία από την κληρονομιά μας αυτή, να διαμορφώθηκε ο σύγχρονος πολιτισμός, αλλά υπάρχει κίνδυνος η υπέρμετρη αύξηση των τιμών στα μνημεία μας, να οδηγήσει διάφορους επαγγελματίες σε δυσχέρεια π.χ. μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά οδηγοί ταξί και ξεναγοί, από την όποια υποχώρηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς μας χώρους .

________________
http://www.pna.gr/blogposts?view=entry&id=32

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Γιατρός Α.Δημητριάδης με την σύζυγό του Μαρία Μπακιρτζή - Δημητριάδου
Δεύτερος απο δεξιά στην πρώτη σειρά ο Αλέξανδρος   Λουκά   Δημητριάδης 1922-23 στην
Μικρά Ασία γιατρός στο Γαλλικό Νοσοκαμείο που έκανε δύσκολες επεμβάσεις στους  τραυματίες στρατιώτεςΟ διακεκριμένος  αυτός  Γιατρός  που αγάπησε και υπηρέτησε πιστά την Ιατρική, επιθυμούσε  να κάνει έρευνα  από το 1915  και ιδιαίτερα για την Ελονοσία που μάστιζε την Ελλάδα  κυρίως έως το 1950.
Στα βραβεία  Nobel  που δόθηκαν για το 2015 ανήγγειλαν ότι πήρε το βραβείο Nobel μια γυναίκα που  βρήκε το φάρμακο για την Ελονοσία.
Ο Γιατρός Αλέξανδρος Δημητριάδης δυστυχώς  δεν είχε την χαρά να τιμηθεί γιατί ήταν τα χρόνια δύσκολα και παρόλο ότι έκανε πλήρη θεραπεία της Ελονοσίας με το φάρμακο που το είχε ονομάσει Δημητριαδίνη.
Στο θάνατό του αναφέρθηκε στον επικήδειό του από τον απεσταλμένο  του Υπουργείου Υγείας ότι χάρις στο φάρμακο Δημητριαδίνη που είχε ανακαλύψει  ο ίδιος  σώθηκαν πολύ μεγάλος  αριθμός ασθενών.
Κατά την διάρκεια της κατοχής  της Ελλάδος από τους Γερμανούς  (όπως ομολόγησαν και εκμυστηρεύθηκαν )  δυο πράγματα φοβόταν  ιδιαίτερα, το Ρωσικό Μέτωπο και την Ελονοσία της Μακεδονίας. Έτσι  ζήτησαν την βοήθεια  του Γιατρού Αλέξανδρου Δημητριάδη δηλαδη να τους εξηγήσει  πως  γίνεται η θεραπεία αυτή.
Επι τρεις ημέρες τον επισκέπτονταν για κάθε λεπτομέρεια, τον ευχαρίστησαν και τον ονόμασαν Δρ.Ιατρός  Αλέξανδρος Δημητριάδης.
Στο μέγαρο Γιατρού Α. Δημητριάδη στην Τσιμισκή  επισκέπτονταν για καιρό άνθρωποι που όταν ήταν παιδιά θεραπεύτηκαν τελείως από την Ελονοσία και σώθηκαν από βέβαιο θάνατο φέρνοντας  μαζί καταρχήν τα παιδιά τους και κατόπιν τα εγγόνια τους λέγοντας τους ότι δεν θα είχαν  πατέρα και παππού. (Τάκης Μπαλασάς ήταν  τότε 9 ετών, Πασχάλης Παπαδόπουλος, ήταν τότε 12 ετών και άλλοι πολλοί διαφόρων ηλικιών.

Στην Ελλάδα  στον μικρό αυτόν τόπο που  βγάζει ταλαντούχους ανθρώπους και εξαίρετους επιστήμονες δύσκολα αναγνωρίζονταν η προσφορά τους γιατί δεν υπήρχαν τα μέσα να διαδώσουν τα επιτεύγματα τους.
Μάγδα Μυστικού