..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Η 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας 22-23-24 Μαϊου 2015 Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ             

 Ο  Δήμος της Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει μια καινοτόμα γιορτή με επιστημονικές προεκτάσεις στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που ζητούν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τι ιδίωμα της γλώσσας του πολιτισμού τους και την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Ελλη Χρυσίδου ο Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας Αναστάσιος Τελίδης ο Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Φίλιος Στάγκος σε συνεργασία με ομάδα εργασίας από ανθρώπους του Δήμου την Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης θέματος και Επικοινωνίας TV100 - FM1OO - radio star Classic - και πολλούς άλλους φορείς αναδεικνύουν πνεύμα και πολιτισμό.
Το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τρείς ημέρες 22-23-24 Μαϊου 2015 θα γίνει χώρος προσέγγισης ομάδων ανθρώπων με πολλαπλά δρώμενα όπως ομιλίες , μουσικές συναντήσεις , γλωσσικές διαδρομές, χοροί και καλλιτεχνικές εκθέσεις.
Θα είναι για όλους μια πολύ ωραία εμπειρία που θα γεμίσει τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες, με αισθήματα και πολλαπλές δράσεις σε μια πολιτισμική αγκαλιά.
Η επιστημονική επιμέλεια της γιορτής στα χέρια της Δρ. Ρέας Μουμτζίδου αποδεικνύει ότι η επιστήμη γίνεται εργαλείο στην πράξη "ΤΕΡΠΕΙΝ ΑΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ" Αριστοτέλης.

Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου 
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ - FIGET

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Εκδήλωση της ΕΔΣΤΕ: "ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου,

Ετος Ιδρύσεως: 1959
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΙΚΗΣ 2, ΑΘΗΝΑ 105 63–ΤΗΛ/FAX: 210-32.31.562 – 2, NIKIS STR.–ATHENES 105 63-HELLAS


 « ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Βασίλης Λάππας σας προσκαλεί
την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και  ώρα 19.30
στην παρουσίαση του ηχοράματός του  ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
που θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου,
οδός Κοντόπουλου, αριθ. 13

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Λούκας, ¨
Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος - ΕΔΣΤΕ
θα παρουσιάσει τη μελέτη του
«Πολιτισμός και Τουρισμός: Ήπειρος και Ζαγοροχώρια»
και ο
Κος Στάθης Χιώτης  Δρ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, πρώην Διευθυντής ΔΕΠ και ΙΓΜΕ,  θα παρουσιάσει τη μελέτη του
«Τα Μαστοροχώρια με γεωλογική ματιά»


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παρουσίαση Βασίλης Λάππας

Ένα ταξίδι, στο χρόνο, στο χρώμα, και στο  μεγαλείο της ηπειρωτικής  υπαίθρου,  με τις απρόσμενες εναλλαγές, την εντυπωσιακή  πολυχρωμία, με τις κορυφές των βουνών να χάνονται μέσα στα  σύννεφα, λουλούδια ν` ανθίζουν μέσα στην πέτρα, κρυστάλλινα  νερά  να αναβλύζουν μέσα από τις αναρίθμητες πηγές. Ποτάμια με καθάρια νερά να διασχίζουν βουνά και πεδιάδες.
Ο Βασίλης Λάππας,  μέσα από τις φωτογραφικές του δημιουργίες, με το συνδυασμό εικόνας και ήχου, κάνει μια Ωδή στη Φύση, ένα διαρκές ταξίδι στα πανέμορφα χωριά των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,  τα  Ζαγοροχώρια.
Ο πολυσύνθετος σχεδιασμός του τοπίου, μέσα στη χαράδρα του Βίκου, μαρτυράει τον πραγματικό καλλιτέχνη, τη φύση, που έμαθε να συγκλονίζει τον περπατητή με τις πινελιές της, και να τον ανταμείβει  για την αγάπη που της δείχνει.
Οι εκπλήξεις στα πανέμορφα  αυτά χωριά δεν τελειώνουν ποτέ , η πνοή των ανθρώπων πλανιέται διάχυτη, πάνω από τα ερειπωμένα χωριά αποτυπωμένη  στα άψυχα,  για να μαρτυρούν τις μνήμες που επιβιώνουν, από το βάλσαμο που έχυσε η φύση  μέσα από τα σπλάχνα των βράχων.
Η επενέργεια εδώ είναι μεγάλης διάρκειας δίχως θορύβους  και ξέρει να συγκλονίζει τον άνθρωπο που είναι κατά μεγάλο μέρος δημιούργημα του τόπου που ζει.


Βασίλης Λάππας

www.karmalappa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ: 210 – 6813679