..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα 2η στις γαλάζιες σημαίες


...με γαλάζια σημαία οι 387 παραλίες μας βραβεύτηκαν

2η στις γαλάζιες σημαίες η Ελλάδα
Τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να αποσπάσει φέτος η Ελλάδα όσον αφορά τις γαλάζιες σημαίες. Συγκεκριμένα, 387 παραλίες μας βραβεύτηκαν με τη γνωστή γαλάζια σημαία. Συνολικά, βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο από τη Διεθνή επιτροπή. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η Ελλάδα απέσπασε δύο γαλάζιες σημαίες λιγότερες.
Ενημερωτικά, οι γαλάζιες σημαίες αποτελούν ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στη Γαλλία το 1985, ενώ η επίσημη έναρξη του ήταν στις 5 Ιουνίου 1987 (Διεθνής ημέρα περιβάλλοντος) με την παρουσίαση του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα το πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών υπάρχει σε 39 χώρες παγκοσμίως και διεθνής διαχειριστής του είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους διαχειριστές. Το ίδρυμα αυτό είναι υπεύθυνο και για τη περιοδική αναμόρφωση των κριτηρίων βράβευσης. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υφίσταται από το 1992 και διαχειριστής του είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

http://anatoli-neamakri.blogspot.com/

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ένα ταξίδι γνωριμίας με την Πελοπόννησο, τα αξιοθέατά της για 11 Ρώσους Tour Operators από τη Μόσχα

Στα χρώματα της άνοιξης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο μας δραστηριοποιείται για 2η χρονιά στην Τρίπολη Αρκαδίας στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού απευθυνόμενο κυρίως στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Στις 29/05-6/06 διοργανώνουμε για 11 Ρώσους Tour Operators από τη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας ένα ταξίδι γνωριμίας με την Πελοπόννησο, τα αξιοθέατά της, τα ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμού και των δυνατοτήτων ανάπτυξης διαφόρων μορφών τουρισμού (περιηγητικού, θεματικού, θρησκευτικού, οινικού, φευσιγνωστικού κ.α.) καθώς και των διακοπών στην Πελοπόννησο στην αγορά της Ρωσίας.

Η διαμονή στις περιοχές της Πελοποννήσου που θα επισκεφθούν οι Ρώσοι πράκτορες, είναι ευγενική προσφορά των ξενοδοχείων:

- POSEIDON RESORT στο Λουτράκι Κορινθίας,

- NAFPLIA PALACE & AMPHITRYON (HELIOS HOTELS)

- KALLISTO HOTEL & SUITES (ΔΡΥΑΔΕΣ Α.Ε.) στο Λεβίδι Αρκαδίας,

- Ξενώνας ΕΠΟΧΕΣ της αλυσίδας ALDEMAR στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας,

- COSTA NAVARINO RESORT στη Μεσσηνία

και στην Αττική:

- LAGONISSI GRAND RESORT.

Τα υπόλοιπα έξοδα μεταφοράς, διατροφής και επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα τα έχει αναλάβει το γραφείο μας.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του ταξιδιού γνωριμίας για 11 Ρώσους Tour Operators (FAM TRIP).


Ευγενία Μάζινα,

Τουριστικό Γραφείο ΜΕΓΙΣΤΩ,

Ισαάκ & Σολωμού 20,

22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλ./Fax: +302710236020
Τηλ.: +302710239425
Κινητό:+306948755790
e-mail: megisto@otenet.gr


25.doc25.doc
118 K Προβολή Λήψη αρχείου


http://panorama-elladas.blogspot.com/

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Η Πιερία για μια ακόμη φορά στον ισπανικό Τύπο

Μια αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία

Τελευταία φορά που ήρθε ισπανός δημοσιογράφος στην Πιερία ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Ήταν ο κ. Blas Esteban Barranco, άνθρωπος του τουριστικού τύπου, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τουρισμού στο πανεπιστήμιο «Χουάν Κάρλος» της Μαδρίτης και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα της Μαδρίτης EUROMED. Επισκέφθηκε το Δίον και άλλα αξιόλογα μέρη της Πιερίας μας που αποτελούν τα συγκριτικά τουριστικά της πλεονεκτήματα.

Ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου μας και μαζί με τη ζεστή φιλοξενία «αγόρασε» ένα πραγματικά «τουριστικό προϊόν». Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, οργάνωσε μια 16μελή ομάδα Δημοσιογράφων Τουρισμού από τις περισσότερες περιφέρειες της Ισπανίας και όχι μόνο. Συμμετείχαν σε αυτή δημοσιογράφοι από το Μιλάνο της Ιταλίας και από το Περού. Επικεφαλής της ήταν ο κ. Juan Francisco Rivero Domínguez, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουρισμού της Extremadura, μιας μεγάλης περιφέρειας της Ισπανίας, αντιπρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρισμού και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δημοσιογράφων Τουρισμού. Επισκέφθηκαν για εργασία, με δικά τους έξοδα την Πιερία, για την προβολή και ανάδειξη στη χώρα τους του νομού μας και των όμορων περιοχών της - Βέροια, Νάουσα, Θεσσαλονίκη - καθώς και για ανάπτυξη συνεργασιών σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Εμπνευστής αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλος από τον κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη, επίκουρο καθηγητή στο «ΤΕΙ Κατερίνης» με μεταπτυχιακές σπουδές στο τουριστικό μάρκετινγκ και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνεται η θητεία του στη θέση του διευθυντή του ΕΟΤ στη Μαδρίτη και τότε, το 1985, μερίμνησε και στάλθηκε συνεργείο της TVE, της ισπανικής κρατικής τηλεόρασης, που γύρισε πλάνα με τοπία και συνεντεύξεις από την περιοχή μας που προβλήθηκαν στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική (αντίγραφο της εκπομπής έχουμε στα χέρια μας).

Έτσι και αυτή τη φορά ήταν δική του πρωτοβουλία να οργανωθεί η επίσκεψη των ισπανών δημοσιογράφων που εκτός από την Πιερία, πήγαν στο Μουσείο της Βεργίνας (στον Τάφο του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου ΙΙ), στην «Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη» στη Νάουσα., στη Θεσσαλονίκη (επίσημοι προσκεκλημένοι της νέας Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη). Στη συμπρωτεύουσα επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Επίσης, ξεναγήθηκαν στο γνωστό Μουσείο Οίνου «Γεροβασιλείου», στην Επανωμή. Σε όλες τις επισκέψεις τους έτυχαν μιας εξαιρετικά καλής υποδοχής.

Στην Πιερία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Κατερίνης, την Παραλία όπου και διέμειναν, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου, την πόλη του Λιτοχώρου, το Κάστρο του Πλαταμώνα, τον Όλυμπο μέχρι τα «Πριόνια», τον οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα, τον Άγιο Δημήτριο στα Πιέρια Όρη, το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι και βέβαια να συναντηθούν και να συζητήσουν για τις δυνατότητες ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με την αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, το Δήμαρχο Κατερίνης κ.Σάββα Χιονίδη και το Δήμαρχο Δίου –Ολύμπου κ. Γιώργο Παπαθανασίου. Επίσης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου φέτος τιμώμενη χώρα θα είναι η Ισπανία και εκεί υπήρξε διεξοδική συζήτηση για άμεση συνεργασία.

Στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας συναντήθηκαν επίσης και με αντιπροσωπευτική ομάδα δημοσιογράφων και εκπροσώπων των επαγγελματικών κλάδων τουρισμού του νομού μας.

Οι ισπανοί φιλοξενούμενοι έφυγαν πραγματικά ενθουσιασμένοι από την εδώ παραμονή τους με εμφανή πρόθεση τη συνέχιση των σχέσεων συνεργασίας τους. Ο εμπνευστής της κίνησης αυτής είχε οργανώσει μια ομάδα από ανθρώπους, που συνέβαλαν σημαντικότατα στην επιτυχία της όλης προσπάθειας, καθότι γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και γενικότερα τον τουρισμό, τόσο στις δημόσιες σχέσεις, όσο και στο δημοσιογραφικό και γενικότερα στον επαγγελματικό χώρο.

1..jpg1..jpg
2.JPG2.JPG
3.jpg3.jpg

4.jpg4.jpg
5.JPG5.JPG

6.JPG6.JPG

ΦΩΤΟ:

  1. Στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας με την κ. Σοφία Μαυρίδου
  2. Με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη
  3. Στο Αρχαίο Δίο
  4. Με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Γιώργο Παπαθανασίου
  5. Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη
  6. Στην Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη