..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov με πολύ κολακευτικά λόγια: «Μετά από μια ώρα στην Θεσσαλονίκη την ερωτεύθηκα είπε χαρακτηριστικά»Στην Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov με κοινό καλωσόρισμα από τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Την Παρασκευή σε εκδήλωση προς τιμήν του Stas Misezhnikov ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισαν τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ σε ένα κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης των δύο λαών.

Ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε το στίγμα της προβολής, του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης Σταυροδρόμι Πολιτισμών» με την επισήμανση του πολιτισμού ως μέσου αναφοράς για τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov απάντησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Μετά από μια ώρα στην Θεσσαλονίκη την ερωτεύθηκα είπε χαρακτηριστικά». Αναφέρθηκε και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας του προς την Ελλάδα όπου αναμένεται και μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης έδωσε με τον λόγο του και την άλλη διάσταση του θέματος του Τουρισμού.

Για μας είπε δεν είναι μόνον τα χρήματα, έχουμε και συναισθηματικούς λόγους για το πρόγραμμα της προσέλκυσης τουριστών.

Επιθυμούμε και θέλουμε ανταλλαγές τουριστών με το Ισραήλ ανα -δεικνύοντας μέσα από αυτό και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ μας από παλιά. Η Θεσσαλονίκη ως τόπος τουριστικού προορισμού έχει να παρουσιάσει αξιόλογα και ιστορικά θέματα πολιτισμού.

Στην εκδήλωση ο Ισραηλινός υπουργός συνοδευόταν από κορυφαίους tour operators και τουριστικούς παράγοντες του Ισραήλ οπότε δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν και περαιτέρω συνομιλίες για συνεργασία σε επίπεδο επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος ήταν παρόντες: Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κύριος Γιώργος Κολέτσος η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης κύριος Πυργιώτης ο συνεργάτης Υπουργού ΥΠΕΞ κύριος Δημήτριος Γιολδάσης ο Πρόεδρος ΣΕΤΕ ο κύριος Ανδρέας Ανδρεάδης ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κύριος Γιώργος Τσακίρης και ο Πρόεδρος ΠΟΞ κύριος Γιώργος Ρέτσος .Παρόντες ήταν και ο Πρέσβης του Ισραήλ κύριος Arye Mekel ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κύριος Δαβίδ Σαλτιέλ και ο εκπρόσωπος της Αεροπορικής Εταιρείας The Flying Carpet κύριος Yaron Miller.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ.Δάφνη Τσιάμου.

Μάγδα Μυστικού

Δημοσιογράφος Εικαστικός συντάκτης

Ένωση Δημοσιογράφων

Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος

(ΕΔΣΤΕ-FIGET)

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω

Μάγδα Μυστικού

Δημοσιογράφος Εικαστικός συντάκτης

Ένωση Δημοσιογράφων

Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος

(ΕΔΣΤΕ-FIGET)

www.karagianniotou-mustikou.com

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και ο ΗΑΤΤΑ στην Αγιορείτικη Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου του ΕΟΤ και την Αγιορείτικη Εστία, παρουσίασαν την προσκυνηματική περιήγηση της περιοχής προ του Άθω.

Η εκδήλωση απόλυτα ενταγμένη στο ύφος και την ανάγκη να δώσει την πραγματική εικόνα εδωσε το στιγμα της προσκυνηματικής περιήγησης . Η ομιλία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μαϊδώνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου μας έδωσε την ιστορική ταυτότητα των Ιερών Μονών και Ναών της περιοχής που προτάσσεται στον επισκέπτη έως την συνάντηση του με το Άγιον Όρος του Άθω.

Πολύτιμη η γνώση για έναν τόπο που κράτησε την θεολογική του υπόσταση εδώ και χρόνια. Η αναζήτηση της ορθόδοξης σκέψης με την είσοδο του ταξιδευτή σε τόπους ιερούς είναι η αναμενόμενη πνευματική ανάταση .

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Δάφνη Τσιάμου προσέγγισε το θέμα με την γνώση του αντικειμένου δίδοντας το στίγμα της καλώς ευνοούμενης προσκυνηματικής περιήγησης και την αποτελεσματικότητα των μέσων ενημέρωσης και μάλιστα της ηλεκτρονικής σύγχρονης ενημέρωσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Προβολής Marketing Θεσσαλονίκης κύριος Νίκος Σαπουντζής στήριξε το όλο εγχείρημα για προσκυνηματικές διαδρομές στην προ του Άθω περιοχή.

Η κυρία Μαρία Παππά συντονίστρια προγράμματος προβολής προορισμού αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσκυνηματικές περιηγήσεις σε σχέση με την πολλαπλότητα των θεμάτων των διαδρομών.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων,

σύμφωνα με τις διαδρομές Γ’ και Δ΄

του Προσκυνηματικού Οδηγού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

15.4.11

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αρναία

(12 το μεσημέρι, συνάντηση στην πλατεία Δημαρχείου)

Ξενάγηση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου

Επίσκεψη στη Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Περίπατος στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης

Γεύμα στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Αναχώρηση για το Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας

Επίσκεψη

Αναχώρηση για την Ουρανούπολη

Στάση στην παραδοσιακή φάρμα «Πλατανόρεμα»

Δείπνο

Αναχώρηση για την περιοχή της Ουρανούπολης

Check In στο ξενοδοχείο

16.4.11

Του Λαζάρου

Πρωινό

Αναχώρηση για το λιμάνι της Ουρανούπολης

Παράπλους του Αγίου Όρους με τα κρουαζιερόπλοια της Άθως Sea Cruises

Γεύμα στο restaurant Kritikos

Επίσκεψη στα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους

Ξενάγηση στη Μονή Ζυγού

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Παράθεση επίσημου δείπνου

17.4.1

Των Βαΐων

Πρωινό

Αναχώρηση για το λιμάνι της Τρυπητής

Επιβίβαση σε πλοίο

Άφιξη στην Αμμουλιανή

Επίσκεψη στα παλιά μοναστηριακά κτίσματα

Παραδοσιακό «αμμουλιανιώτικο» γεύμα

Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

Για τον Οργανισμό,
Μαρία Ι. Πάππα
Συντονίστρια Προγράμματος Προβολής Προορισμού
63075 Ουρανούπολη Χαλκιδικής
Τηλ. &
Fax +30 2377021139
+30 6945-395115
E-mail address: info@mountathosarea.org