..................Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

"ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ, ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ"

OΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΄΄ΑΕΝΑΟΝ΄΄ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΓΛΥΠΤΡΙΑΣ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ


"Ελλάδα-Ιαπωνία σύμβολα ειρήνη και αρμονίας" είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζουμε σήμερα στην γκαλερί "Αέναον" η οποία απέδειξε στον χρόνο λειτουργίας της την αρτιότητα στις προδιαγραφές των εκθεσιακών επιλογών της.

Ακουμπώντας την ματιά μας στα έργα της Ντίνας Αναστασιάδου έχουμε δυο συγκινησιακά μεγέθη να εισπράξουμε.

Ένα είναι αυτό της συναισθηματικής ευαισθησίας με τον απαιτούμενο σεβασμό στον πολιτισμό της Ιαπωνίας και δεύτερο είναι οι κλασσικοί κανόνες της Αρχαίας Ελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής.

Μεστή δουλειά αυτή των γλυπτών ακουμπά στην σχέση της με τους Βουδιστικούς ναούς στην Νara και το Kyoto όπου και έγιναν σημεία αναφοράς για την γλυπτικής της.

Οι γερανοί, πουλιά της ευτυχίας και της χαράς παίρνουν την ζωγραφικής γκάμα των διακοσμητικών μοτίβων των κιμονό.

Η χάρη της ευελιξίας των πουλιών γίνεται ένα με το πλάσιμο στην φόρμα τους ώστε η αφαιρετική τους ταυτότητα να ακουμπά στην προσωπική της γραφή.

Τα γλυπτά ζευγάρια παραδοσιακής υπόστασης από πυλό στην συνολική τους εικόνα έλκουν το παρελθόν και προσεγγίζουν το μέλλον ως ψυχολογική αναφορά ενός πολιτισμού που κρατά την ομορφιά του για τους νεότερους .

Δυναμικές και στιβαρές οι μορφές των γλυπτών της έλκουν την ταυτότητα τους από τις σχεδιαστικές ικανότητες της δημιουργού σε επίπεδο ζωγραφικής χροιάς.

Η γυμνή αθωότητα της ομορφιάς των γυναικείων πορτρέτων με sumi διαπερνά την εικόνα και μένει καθαρή με την δύναμη της καλώς εννοούμενης αισθητικής.

Το κράτημα του βλέμματος με την δύναμη της ειλικρινείας της ομορφιάς που αποπνέεται είναι εν τέλει η καταλυτική έκφραση της αρμονίας .

Νεαρές γυναίκες της Ιαπωνίας αντιπαρατίθενται ζωγραφικά με τις ελληνίδες στο αγκάλιασμα της ψυχής μέσα από την αρμονία της Ιαπωνικής κουλτούρας και την ειρήνη που πάντα ήταν το ζητούμενο για την Ελλάδα.

Έργα υψηλών προδιαγραφών αυτά της καλλιτέχνιδος έχουν την απλότητα και την χάρη ανανεώνοντας τους δεσμούς της Αναστασιάδου με τις δυο πατρίδες που η ίδια τόσο πολύ αγάπησε.

Έκφραση γνώση και πάθος δημιουργίας ενσωματώνονται στις ιδιότυπες σχέσεις στοργής που καλλιέργησε η καλλιτέχνης εδώ και τριάντα χρόνια που πηγαινοέρχεται από τον ένα κόσμο στον άλλο.

Η Έκθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα νοερό ταξίδι στην μεγάλη της αγάπη που είναι η Ιαπωνία και ο πολιτισμός της.

Στα έργα που θα περιηγηθείτε πρέπει να έχετε υπόψιν ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Πέραν των γλυπτών που είναι ούτως ή άλλως μοναδικά και χρονοβόρα στην διαδικασία της δημιουργίας τους, το sumi ανεξίτηλο στο χρόνο δεν επιδέχεται διορθώσεις και γίνεται σε στάση οκλαδόν με διαλογισμό της δημιουργού για τον έλεγχο των κινήσεων των χεριών της.


Η κ.Ντίνα Αναστασιάδου με τον καινούριο Ιάπωνα Πρέσβη κ.Hiroshi Toda και την συζυγό του, και τον Πρόξενο κ.Makoto Ito και την συζυγό του.

Mrs.Ntina Anastasiadou with the new Ambassador Mr.Hiroshi Toda and his wife as also as the Councelor Mr.Makoto Ito and his wife.


http://www.karagianniotou-mustikou.com/

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Η Olympic Air καταργεί τα δρομολόγια προς Ιταλία και Κέρκυρα...


Το νέο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Olympic Air ξεκινά από τις 31 Οκτωβρίου 2010 ως και τις 26 Μαρτίου 2011 και περιλαμβάνει 150 πτήσεις σε καθημερινή βάση.

Συνολικά, οι προορισμοί στο εσωτερικό ανέρχονται σε 31, ενώ στο εξωτερικό σε 11, με τη συχνότητα των δρομολογίων προς Βιέννη, Τίρανα, Ιωάννινα, Καβάλα και Λήμνο να αυξάνεται, ενώ καταργούνται τα δρομολόγια προς Κέρκυρα, Μιλάνο και Ρώμη.

Αναλυτκά, παρατίθεται το αναθεωρημένο πρόγραμμα δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι αριθμοί στην παρένθεση αναφέρονται στο σύνολο των πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση.

Δρομολόγια εσωτερικού:

•Αλεξανδρούπολη (13), Χανιά (22), Κεφαλλονιά, (7), Ηράκλειο (29), Ιωάννινα (20), Χίος (19), Μύκονος (6), Σύρος (6), Σαντορίνη (7), Κως (20), Καβάλα (17), Λήμνος (18), Μυτιλήνη (14), Ρόδος (21), Θεσσαλονίκη (43), Σάμος (13), Ζάκυνθος (5).

Δρομολόγια εξωτερικού:

•Άμστερνταμ (7), Βρυξέλλες (7), Κάιρο (7), Παρίσι CDG (14), Κωνσταντινούπολη (14), Λάρνακα (14), Λονδίνο LHR (17), Βουκουρέστι (12), Σόφια (12), Τίρανα (12), Βιέννη (9), ενώ προστίθεται και νέα απευθείας πτήση από/προς Θεσσαλονίκη προς/από Λονδίνο Gatwick (5).
Αξίζει να σημειωθεί πως η Olympic Air εξακολουθεί να εξυπηρετεί τις παρακάτω άγονες γραμμές:
Αθήνα - Αστυπάλαια - Αθήνα (4), Αθήνα - Λέρος - Αθήνα (7), Αθήνα - Μήλος - Αθήνα (11), Αθήνα - Ικαρία- Αθήνα (5), Αθήνα - Νάξος - Αθήνα (6), Αθήνα - Πάρος - Αθήνα (12), Αθήνα - Κάλυμνος - Αθήνα (7), Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος (4), Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια - Λέρος - Κως - Ρόδος (2), Ρόδος - Καστελόριζο - Ρόδος (4), Αθήνα - Κύθηρα - Αθήνα (5), Αθήνα - Σκιάθος - Αθήνα (2), Αθήνα - Κάρπαθος - Αθήνα (7).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Olympic Air στο 801 801 01 01 801 801 01 01 (από σταθερό τηλέφωνο) ή +30 210 3550500 +30 210 3550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Τουρισμός - Οι προκρατήσεις σώζουν την κατάσταση από την αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας μετά και τα τρομοκρατικά γεγονότα των ημερών
Η περίοδος των προκρατήσεων είναι αυτή που σώζει την παρούσα κατάσταση για τον ελληνικό τουρισμό, μετά και τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα και δεν φαίνεται να δημιουργούν πλήγμα στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις που γίνονται (προκρατήσεις) είναι μόνο από την αγορά της Αγγλίας και δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πορεία των αφίξεων συνολικά. Άλλωστε ποτέ η Ελλάδα δεν ή

ταν στο "φόρτε" της αυτή την περίοδο, σε ό,τι αφορά πάντα τις κρατήσεις. Βέβαια τα γεγονότα αυτά δεν προωθούν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, υπενθυμίζοντας όπως είπε, για μια ακόμη φορά τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος.

Ο κ. Ανδρεάδης στάθηκε στην απουσία μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων που θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις σαν τις τωρινές. Η εν λόγω επιτροπή, όπως τόνισε, θα πρέπει να απαρτίζεται από ειδικούς τεχνοκράτες, θα είναι διακομματική και δεν θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός ή κυβέρνηση. Τέλος προσέθεσε και την απουσία μηχανισμού προβολής διαφήμισης που μεταξύ άλλων θα μπορεί να αντιμετωπίσει σε πλήρη έκταση κάθε πρόβλημα και όχι περιπτωσιολογικά.

Κ.Χ.

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ